Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Basebalkou ničil zaparkované vozidlo

SOKOLOVSKO – Když byl mužem okřiknut, vydal se s basebalkou i na něj. 

Sedmatřicetiletý muž ze Sokolovska si od policistů na Obvodním oddělení v Kraslicích vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu Výtržnictví v jednočinném souběhu s přečinem Poškození cizí věci.

Těchto trestných činů se měl podezřelý muž dopustit ve večerních hodinách na konci prosince v malé obci poblíž Kraslic. Několika údery basebalovou pálkou měl nejprve rozbít okénka, světlo a způsobit promáčkliny na karosérii u zaparkovaného osobního vozidla značky Nissan. Poté přešel k dalšímu zaparkovanému vozidlu značky Škoda, kde chtěl pokračovat v rozbíjení vozidla. Načež byl okřiknut hostem restauračního zařízení, který stál před vchodem a zahlédl jeho jednání. Svého jednání zanechal a vydal se za hosty restaurace, kteří venku před vchodem kouřili a přitom kolem sebe máchal basebalovou pálkou, se kterou praštil do ruky jednoho z mužů. Následně přistoupil k dalšímu muži a chytil ho pod krkem. Muž ho následně svedl na zem, aby zamezil dalšímu útoku ze strany podezřelého.

Podezřelý muž způsobil na poškozeném vozidle škodu odhadnutou na částku přes 6 tisíc korun. Za výtržnosti a poškozování cizího majetku může být v případě prokázání viny u soudu potrestán odnětím svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí
8. 2. 2018

Odkazy do noveho okna

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem