Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bart vystopoval ukryté muže

Karvinsko - hodinu po vyloupání byli pachatelé zadrženi 

Komisař orlovské kriminálky zahájil trestní stíhání proti třem mužům ve věku 25, 27 a 43 let z Orlové.

Spisový materiál zahrnuje vloupání – na pozemek a garáž, ale i krádež. Prokázáno bylo celkem šest skuktů, na kterých se muži různě podíleli. U všech šesti zadokumentovaných trestních věcí byl 27letý pachatel, který se krádeží dopustil v průběhu prázdnin.

Na jeden pozemek v obci Dolní Lutyně se dostal  společně se spolupachatelem po odstranění visacích zámků na bráně a pokusili se odcizit pískovou filtaci. Při krádeži byli vyrušeni. Na jiném pozemku v téže obci pískovou filtraci se jim odcizit podařilo.

O pár dní později, sám, u restaurace vzal dva reklamní slunečníky. S jiným spolupachatelem vnikli v Dětmarovicích na pozemek i rodinného domu. Odtud vzali různé věci v hodnotě přesahující pět tisíc korun. Navrh bylo pachateli (27 let) prokázáno, že do stejného rodinného domu vnikl v jinou dobu i sám.

V neposlední řadě v Rychvaldě minulý týden (24.8.), všichni tři společně, rozbili skleněnou výplň garážového okna. Odcizili dvě pánské jízdní kola, dvě dětská kola, koloběžku, snowboard, přilbu, sportovní obuv a další věci.

Po vloupání do garáže se ukryli v hustém lesním porostu, ale služební pes Bart je vystopoval. Všcihni pachatelé utíkali i s odcizenými věcmi, jeden se schoval nedaleko místa vloupání a odcizené věci odhodil do křoví. Dva utekli dál do hustého lesního porostu. Povedená trojice byla do hodiny od vloupání do garáže zadržena.

Všichni tři se krádeží dopustili i přesto, že v posledních třech letech byli pravomocně odsouzeni k trestům za jinou trestnou činnost.

Každý z nich má za sebou bohatou trestní minulosti, Nejstarší pachatel (43 let) byl v již 16x soudně trestán. Jeho současné trestní stíhání bude vedeno vazebně, soud vyhověl návrhu a pachatel byl po jednání odvezen do vazební věznice.

Mladší pachatel (27 let) byl v minulosti soudně trestán 12x a také návrhu o vzetí do vazby bylo vyhověno.

Nejmladší pachatel (25 let) má v trestním rejstříku šest záznamů. Jeho trestní stíhání bude vedeno na svobodě.

Práce kriminalistů zdaleka nekončí. Postupně budou prověřovat další skutky, zda-li se na nich zadrženi nepodíleli. V současnosti zatím vyčíslená škoda činí bezmála 46 000,- Kč.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 29. 8. 2017
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


Havířská 1511
735 06 Karviná – Nové Město

vytisknout  e-mailem