Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Barikádová situace

Policisté museli provést násilný vstup do bytu, kde se zabarikádoval podezřelý muž. 

V pátek chvilku před 13h přijal operátor linky 158 oznámení, že v ulici Jílkova v Praze 6 běhá po chodbách jednoho z domů muž, který má v ruce nůž, něco pořvává a chová se nestandardně. Na místo vyrazily policejní hlídky, které zjistily, že se muž zavřel v jednom z bytů. Policisté se s mužem zkontaktovali a snažili se zjistit, o co se jedná. Podezřelý na ně přes dveře pouze hulákal, že je zabije a mluvit prý bude pouze s někým z URNY. (Útvar rychlého nasazení)

Na místo následně přijeli policisté z oddělení hlídkové služby, místního oddělení, z pohotovostní motorizované jednotky, speciální pořádkové jednoty, zásahové jednoty, vyjednavač a kriminalisté. S mužem nejprve proběhlo vyjednávání, ale pak museli přijít na řadu policisté ze zásahové jednotky pražské policie, kteří provedli násilný vstup do bytu a použili zásahové výbušky. Vstup do bytu byl zabarikádovaný nábytkem, ledničkou a dalšími věcmi. Po překonání těchto překážek policisté muže za použití donucovacích prostředků zajistili.

Čtyřiačtyřicetiletý muž skončil v péči záchranář, kteří ho převezli do psychiatrické léčebny. Během zákroku nebyl nikdo zraněn. Případ je nyní v kompetenci kriminalistů, kteří ho prověřují a právní kvalifikace zatím nebyla stanovena.

kpt. Jan Daněk – 20. 2. 2021

Odkazy do noveho okna

Jeden z nožů nalezených v bytě

Jeden z nožů nalezených v bytě 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem