Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Až dva roky za mřížemi

NOVOJIČÍNSKO - události 

Od pátku do neděle se v Novém Jičíně konaly Novojičínské slavnosti. Během této akce, dosud neznámý pachatel vnikl v nedělních brzkých ranních hodinách do historického vojenského stanu, umístěného v parku Žerotínského zámku a z volně položené brašny odcizil klíče od vozidla značky Audi. Z tohoto vozidla následně po odemčení odcizil majiteli osobní doklady, GPS navigaci, alkoholtestr a osm láhvových piv, čímž mu způsobil škodu ve výši přesahující 12 tisíc korun.  Pachatel se svým jednáním dopustil přečinu krádeže a v případě dopadení mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Stejně vysoký trest hrozí také neznámému pachateli, který téhož dne v jedné z místních restaurací v Novém Jičíně odcizil dvacetileté ženě mobilní telefon značky Apple a peněženku ve které se nacházely platební karty a finanční hotovost přes pět tisíc korun. Odcizením těchto věcí, které nechala poškozená položené bez dozoru na lavičce, se pachatel dopustil jak trestného činu krádeže, tak trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku

Odcizené kola
Nemilé překvapení čekalo v neděli ráno v Příboře na čtyřicetiletou ženu, která nechala předešlého dne na ulici Místecká zaparkované vozidlo značky škoda Fabia. Když přišla k vozidlu, zjistila, že jí z něj někdo odcizil přední a zadní pravé kolo.

Dosud neznámý pachatel se odcizením kol v celkové hodnotě téměř tři a půl tisíce dopustil přestupku proti majetku a v případě dopadení, mu hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun.  

Nový Jičín 11. září 2017

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

 

vytisknout  e-mailem