Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Až 10leté vězení hrozí 28letému muži

MLADOBOLESLAVSKO - Kriminalisté muže obvinili z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. 

Scénář, který by nechtěl zažít nikdo z nás, na vlastní kůži bohužel zažila mladá žena se svým partnerem začátkem měsíce dubna.

V brzkých ranních hodinách do jejich rodinného domu v obci Katusice na Mladoboleslavsku vniknul v té době neznámý muž s mačetou v ruce. Na poškozenou ženu mačetou zaútočil a poranil jí. Na místo přiběhl partner poškozené, který se snažil dalšímu útoku zabránit, útočník ale napadl i jeho a začal ho škrtit. Muži se po chvíli podařilo ze sevření vymanit a útočník se dal na útěk. Daleko ale neutekl, policisté podezřelého 28letého muže, který byl pod vlivem alkoholu, vypátrali a zadrželi.

Poškozené ženě způsobil útočník několik bodnořezných ran zejména v oblasti rukou, se kterými byla žena hospitalizovaná a podstoupila operaci.

Kriminalisté o dva dny později zahájili trestní stíhání 28letého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až 10letý trest odnětí svobody. Následně proběhl soud o vazebním zasedání, kde bylo rozhodnuto o vzetí obviněného do vazby dle § 67 písm. c) trestního řádu.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
3. května 2023

vytisknout  e-mailem