Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Autobusák pod vlivem

Prvopočátkem všeho byl incident mezi řidiči. Výsledkem je, že je jeden z aktérů podezřelý z trestného činu. 

Celá událost se začala odehrávat nedlouho po jedenácté hodině dopoledne na parkovišti letiště Václava Havla. Tam si „vjeli do vlasů“ dva řidiči, osobáku a autobusu. Co bylo prvotním meritem rozmíšky, nyní zjišťují policisté. Nicméně výsledek byl ten, že řidič autobusu několikrát kopl do kastle osobáku svého soka, sedla za volant autobusu a s přibližně třiceti pasažéry odjel z letiště.

Poškozený si ale něco takového nechtěl nechat líbit a tak vytočil linku 158. Operátorovi sdělil vše, co se odehrálo a také to, že autobus „pronásleduje“, neboť takto agresivní řidič by, dle oznamovatele, neměl vozit lidi.

Oznamovatel byl po celou dobu pronásledování v telefonickém kontaktu s operátorem linky tísňového volání. Díky tomu se policejním hlídkám prvního policejního obvodu podařilo předmětný autobus vypátrat a zastavit nedaleko letiště, konkrétně na začátku ulice Evropská.

Oba řidiče pak policisté podrobili orientační dechové zkoušce a testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. „Dechovka“ měla u obou kontrolovaných negativní výsledek, avšak test na drogy vyšel u řidiče autobusu jako pozitivní, kdy avizoval přítomnost amphetaminu, tedy pervitinu, v těle řidiče.

Na základě těchto skutečností je tedy nyní řidič autobusu podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. A s ohledem na to, že se jedná o řidiče hromadného dopravního prostředku, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

V tuto chvíli ale také ještě nelze vyloučit stíhání řidiče autobusu pro trestný čin obecné ohrožení, neboť v době události přepravoval přibližně třicet osob. Pokud by byl stíhán i pro tento delikt, hrozil by mu o poznání přísnější trest a to až na osm let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 30. 1. 2018

vytisknout  e-mailem