Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Autobus řídila mladistvá osoba

KLADENSKO - Mladík na útěku odcizil v Brně autobus a byl kladenskými policisty dopaden v obci Libušín na Kladensku. 

Kladenští dopravní policisté v rámci výkonu služby ve čtvrtek 22. září 2016 v odpoledních hodinách zaznamenali autobus, který při jízdě užil předních mlhových světel v době, kdy je toto použití zakázáno. Z těchto důvodů policejní hlídka provedla kontrolu u řidiče autobusu, který přijel do  Přemyslovy ulice v obci Libušín na Kladensku a zastavil na místní autobusové zastávce.

Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel.  Oslovený řidič nejprve tvrdil, že řidičský průkaz opomenul doma a poté předložil policistům ke kontrole občanský průkaz. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o mladistvou osobu toho  času na útěku z jednoho výchovných ústavů okresu Znojmo. Tento šestnáctiletý mladík v dopravní společnosti v Brně dne 22. září 2016 odcizil autobus a odjel s ním do obce Libušín, kde má osobní vazby.

Za své protiprávní jednání je nyní šestnáctiletý mladík podezřelý z provinění neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu  úředního rozhodnutí, neboť mu byl Magistrátem města Brna po projednání ve správním řízení vysloven zákaz činností řízení všech  motorových vozidel do ledna 2017.

Za tato provinění hrozí mladistvému maximální trest odnětí svobody ve výši jednoho roku.

Dalším policejním prověřováním bylo zjištěno, že se mladík již v minulosti dopustil několika krádeží autobusů, a to vždy v městě Brno. Policisté z dopravního inspektorátu dále prošetřují dopravní nehodu, která se stala dne 19. září 2016 v obci Libušín, ke které se mladík při provádění prvotních úkonů sám doznal. V tomto případě odcizil v pondělí 19. září 2016 autobus v městě Brno, s kterým vyjel do obce Libušín, kde způsobil dopravní nehodu, při které  nepatrně poškodil rodinný dům, ale způsobil značnou škodu na autobuse, s kterým odjel opět zpět do Brna.

Mladík byl policejní hlídkou zajištěn a následně převezen k lékařskému vyšetření, odkud byl pracovníky výchovného ústavu transportován zpět do Jihomoravského kraje.

V rámci svých jízd na trase Brno – Kladno – Libušín pouze v jednom případě svezl z obce Libušín do Kladna jednu osobu, od které vybral finanční hotovost.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P CŘ  Kladno

23. září 2016

Odkazy do noveho okna

Autobus řídila mladistvá osoba

Odcizený autobus v Libušíně 

Detailní náhled

Autobus řídila mladistvá osoba

Autobus na zastávce v Libušíně 

Detailní náhled

Autobus řídila mladistvá osoba

Odcizený autobus z Brna 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem