Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Auto plné drog

Řidič pod vlivem, čtyřicet gramů pervitinu, pět tablet extáze a nůž s dvaceticentimetrovou čepelí. To je výsledek silniční kontroly policistů z pohotovostní motorizované jednotky. 

V sobotu 17. srpna krátce po jednadvacáté hodině kontrolovala motorizovaná hlídka dvojici mužů, která jela ve vozidle Jankovcovou ulicí v Praze 7. V rámci kontroly policisté podrobili řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol a také testu na drogy. Zatímco alkohol byl negativní, test na drogy ukázal přítomnost amfetaminu a metanfetaminu v těle. Řidič nijak nezapíral a přiznal, že je uživatelem omamných a psychotropních látek. Ani spolujezdec nebyl tajnůstkář a po předložení dokladu totožnosti policistům sdělil, že je v tíživé finanční situaci a jako zdroj příjmu je prodej drog. Na důkaz svého tvrzení otevřel taštičku přehozenou přes rameno s několika dávkami pervitinu. Pět tablet extáze pak vyndal ukryté ve spodním prádle. Následnou kontrolou vozidla policisté nalezli další skryté drogy a také nůž s dvaceticentimetrovou čepelí. Oba muži byli na místě zadrženi a předvedeni na policejní služebnu k dalším úkonům.

Celý případ si tak převzali kriminalisté, kteří v uplynulých dnech sedmadvacetiletému spolujezdci sdělili podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody. Stejně starý řidič se pak bude zodpovídat z řízení pod vlivem návykové látky a také z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, z kterého je v tuto chvíli podezřelý.

por. Mgr. Jan Rybanský - 21. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

fotografie 1

fotografie 1 

Detailní náhled

fotografie 2

fotografie 2 

Detailní náhled

fotografie 3

fotografie 3 

Detailní náhled

fotografie 4

fotografie 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem