Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Auto není výloha!

Během pátku a soboty došlo v Olomouci k několika případům krádeží věcí z aut  

Na ulici Okružní vnikl neznámý pachatel v pátek večer do motorového vozidla Peugeot Boxer. Na palubní desce nechal jeho majitel na viditelném místě volně položenou peněženku, ve které měl  občanský a řidičský průkaz, průkaz pojištěnce zdravotní pojišťovny, platební kartu a také finanční  hotovost 22 tisíce korun.

V sobotu v noci vnikl neznámý pachatel do neuzamčeného motorového vozidla Ford Focus Combi zaparkovaného na ulici Březinova. Řidič v neuzamčeném automobilu spal a zloděj během okamžiku odcizil  ze zadního sedadla koženou kabelu, ve které byly doklady, digitální fotoaparát s příslušenstvím a další osobní věci majitele. Způsobenou škodu majitel vyčíslil na 67 tisíc korun.

Na stejném parkovišti se neznámý pachatel vloupal téže noci po rozbití okénka do vozidla Peugeot. Z vozidla, které stálo zaparkované hned vedle automobilu Ford, zloděj odcizil satelitní navigaci. Způsobil majiteli škodu přes 6 tisíc korun.

V sobotu ráno se vloupal neznámý pachatel do automobilu Volvo zaparkovaného na nám. Republiky. Z vozidla zmizela peněženka, ve které byly doklady a finanční hotovost 47 tisíc korun.

V noci na sobotu vnikl násilím neznámý pachatel  po rozbití okna do vozidla Ford Focus zaparkovaného  na  ulici U Reálky. V automobilu majitelka nechala odložený  notebook a mobilní telefon. Způsobenou škodu vyčíslila na 25 tisíc korun. 

Vloupání do vozidel a následné krádeže věcí z nich je přetrvávající problém. Přestože se této trestné činnosti nedá úplně zabránit, lze ji vhodnou prevencí alespoň snížit na minimum a to tím, že majitelé aut nebudou ve svých vozech nechávat žádné věci, které by přilákaly pozornost potencionálního pachatele. Pachatel jde totiž vždy s jistotou do automobilu, ve kterém se něco na viditelném místě nachází. Apelujeme tedy na občany, aby si své věci odpovídajícím způsobem chránili. 

Policisté v rámci každodenní hlídkové služby provádějí preventivní činnost, ale především samotní občané by si měli uvědomit, že nesou hlavní zodpovědnost za svůj majetek. 

por. Mgr. Jitka Dolejšová

 

vytisknout  e-mailem