Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Auto není trezor

Bruntál - vloupání do vozidel odstavených u lesa a jiné zprávy 

Krádež dobytka

Krnovští policisté přijali v těchto dnech dvě oznámení o odcizení dobytka.

Z pastvin v katastru obce Dubnice v době od 3. 5. do 12. 9. 2018 odcizil pachatel dvě telata. Jednalo se o býčka a jalovici plemene Charolais. Majiteli vznikla škoda ve výši 22 500 korun.

Tři býčci zmizeli také z pastvin kolem obce Býkov a to v době od 1. 5. do 29. 8. 2018. Zvířata byla kříženci plemene Charolais s Masný simental. Způsobená škoda činí 25 tisíc korun.

S nákladním autem sjel do příkopy

Mezi obcemi Lomnice a Dětřichov nad Bystřicí v 21:03 hodin dne 18. 9. 2018 jel 22letý cizinec s nákladním vozidlem Scania s návěsem, plně se nevěnoval řízení a sjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu. Střetl se se směrovým patníkem, sazenicemi stromů a sloupem elektrického vedení. Při nehodě se auto i s návěsem převrátilo na bok a došlo k vysypání části nákladu (zelená skalice). Dechová zkouška u řidiče byla s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda přesáhla 500 tisíc korun.

Auto není trezor

Nastává doba, kdy začínají růst hřiby a lidé navštěvují ve zvýšené míře lesy, do kterých přijedou většinou vozidlem. V autě však zanechají i cenné věci a po návratu je může čekat nemilé překvapení. Pachateli stačí několik málo minut, aby do automobilu vnikl. Bohužel se s takovým jednáním setkali včera 19.9. 2018 dva majitele vozidel.

Mezi 11:00 až 11:30 hodin na odstavné ploše v lese v katastru obce Dětřichov nad Bystřicí směrem na Moravský Beroun využil pachatel nepřítomnosti majitele, který šel na hřiby a poškodil zaparkované vozidlo Audi, do kterého vnikl. Odcizil odložené sportovní brýle, hodinky a peněženku s hotovostí 8 tisíc korun, doklady a platebními kartami. Způsobená škoda činí 46 tisíc korun.

U obce Vidly na odstavné ploše poblíž odbočky na Karlovu Studánku zaparkoval majitel v 13:30 hodin vozidlo Ford a šel se podívat, zda rostou hřiby. Po půl hodině se vrátil a zjistil, že má na autě rozbité zadní okno zavazadlového prostoru. Majitel ve vozidle neměl žádné cenné věci a pachatel nic neodcizil. I tak vznikla škoda 10 tisíc korun.

Nehoda cyklisty

Dne 19. září 2018 v 10:00 hod. na silnici ul. Čsl. Armády v Krnově jel 73letý cyklista na elektrokole a přehlédl na před ním jedoucím vozidle Volkswagen znamení o změně směru jízdy. Došlo ke střetu, po kterém cyklista upadl na vozovku a lehce se zranil. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 1 500 korun.

por. Bc. Pavla Jiroušková

vytisknout  e-mailem