Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Auto není trezor

Bruntál - maření výkonu úředního rozhodnutí a jiné události z okresu 

Vloupání do chaty

V průběhu úterního dne 14. 2. 2017 vnikl prozatím neznámý pachatel do rekreační chalupy v obci Široká Niva, kterou prohledal. Odcizil nalezenou hotovost a elektroniku. Způsobená škoda přesáhla 25 tisíc korun. Vrbenští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody až do výše tří let.

Jezdili i přes zákaz řízení

Sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí si vyslechli v těchto dnech 35letý a 22letý muž.

Starší z nich měl včera 15. 2. 2017 v Krnově řídit vozidlo Škoda Octavia i přes skutečnost, že má vysloven Městským úřadem Vyškov zákaz řízení motorových vozidel a to do června 2017.

Ve Městě Albrechticích směrem na obec Holčovice měl řídit dne 4. 2. 2017 vozidlo Peugeot mladší z podezřelých mužů. Při silniční kontrole albrechtičtí policisté zjistili, že má vysloven zákaz řízení Městským úřadem Šumperk a to do července letošního roku.

Oběma mužům nyní hrozí trest odnětí svobody do výše tří let.

Auto není trezor

Vrbenští policisté prověřují vloupání do vozidla Škoda Octavia zaparkovaného v obci Andělská Hora poblíž penzionu. Dne 14. 2. 2017 po 14:30 hodin pachatel poškodil okno automobilu a z předního sedadla spolujezdce odcizil kabelku a brašnu. V zavazadlech byla peněženka s hotovostí 1 500 korun, platební karty, doklady a další osobní věci. Způsobená škoda přesahuje 9 tisíc korun. Policisté zahájili úkony pro podezření z přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

16. 2. 2017

vytisknout  e-mailem