Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Auto není trezor

MĚLNICKO – Nenechávejte ve vozidle žádné věci. 

Řidička  zaparkovala dne 22.září 2018 krátce po 14. hodině osobní motorové vozidlo Škoda Fabia Combi na náměstí V. Levého v Liběchově. Na parkovišti, jak tvrdí, vůz uzamkla dálkovým ovladačem. Když se po hodině vrátila k vozidlu zpět, zjistila, že je odemčené a že z batohu, který měla odložený na zadní sedačce, zmizela peněženka s finanční hotovostí, platebními kartami a osobními doklady.

Případ nyní prošetřují policisté Obvodního oddělení Horní Počaply jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Vloupání do motorových vozidel je častým trestným činem v policejní statistice. V mnoha případech majitelé vozidel nedbají na varování a nechávají ve vozidlech nejen cenné věci, ale také své osobní doklady. Řidiči a majitelé vozidel mohou podstatně ovlivnit to, aby se jejich vozidlo nestalo předmětem zájmu zloděje.

Nezapomínejte! Vaše auto není trezor!

Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky, mobilní telefony, doklady od vozidla, peníze, tablety a jiné. I zdánlivě „bezcenná“ věc může pachatele nalákat. Mnohdy je škoda na rozbitých sklech vozu výrazně vyšší, než samotné věci odcizené z vozidla. Starosti s vyřizováním nových dokladů a blokací platebních karet rovněž nejsou zanedbatelné!

Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. Aktivujte všechna zabezpečovací zařízení, kterými Vaše vozidlo chráníte! Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
26.9.2018

vytisknout  e-mailem