Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Auto není trezor

MLADOBOLESLAVSKO- Nenechávejte ve vozidle žádné cennosti. 

Mladoboleslavští policisté se zabývají případem krádeže věcí z osobního vozidla, ke kterému došlo v úterý 18. června 2019 mezi devatenáctou a dvacátou hodinou večer v blízkosti křižovatky ulic Pražská Brána a Viničná. Zatím neznámý pachatel zde vnikl do zaparkovaného vozidla Citroen Berlingo, ze kterého odcizil dvě cestovní tašky s oblečením, kosmetikou a hygienickými potřebami pro novorozence. Majiteli způsobil škodu téměř 10 tisíc korun. Pachateli nyní hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až ve výši dvou let.

Vloupání do motorových vozidel je častým trestným činem v policejní statistice. V mnoha případech majitelé vozidel nedbají na varování a nechávají ve vozidlech nejen cenné věci, ale také své osobní doklady. Řidiči a majitelé vozidel mohou podstatně ovlivnit to, aby se jejich vozidlo nestalo předmětem zájmu zloděje.

  • Nenechávejte věci viditelně ve vozidle!

Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, videokamery, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky či volně položené peníze. Vedle cenných věcí nenechávejte ve vozidle ani další věci, např. oblečení. I zdánlivě „bezcenná" věc může pachatele nalákat.

  • Ani zavazadlový prostor vozidla není vhodný pro úschovu cenných věcí

Nikde, zejména před obchodem, restaurací či třeba budovou zaměstnání nedávejte okatě do kufru cenné věci. Pachatelé si často své oběti právě na takových místech vytipují a při vloupání do vozidla jdou tzv. najisto. Proto vezměte věci vždy s sebou.

  •  Před odchodem od vozidla

Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového i zavazadlového prostoru a uzavření i uzamčení všech dveří vozidla. Aktivujte všechna zabezpečovací zařízení, kterými Vaše vozidlo chráníte! Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup.

Pamatujte: AUTO NENÍ TREZOR!

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
19. února 2019 

 

vytisknout  e-mailem