Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Auto není trezor!

BŘECLAVSKO: Zloděje nalákaly věci ponechané ve vozidlech 

O tom, že auto není trezor se na vlastní kůži přesvědčil cizinec, který svoje vozidlo zaparkoval v Novosedlích. Zatím neznámý pachatel rozbil zadní okénko a z vozidla odcizil tašku s dokumenty. Škoda vzniklá poškozením vozidla přesahuje dva a půl tisíce korun.    
Stejně nepříjemné překvapení čekalo i sedmapadesátiletého muže v Břeclavi, kterému neznámý pachatel rozbil okénko u jeho vozidla značky BMW a odcizil finanční hotovost, platební kartu a mobilní telefon. Majiteli tak vznikla škoda na odcizených věcech a poškozením vozidla v celkové výši osmnáct tisíc korun.
 
Nejlepším způsobem, jak se bránit poškození vozidla a krádeži, je nenechávat v autě žádné věci a cennosti, které by mohly nalákat zloděje. Nikdy ve vozidle nemějte viditelně umístěné předměty – GPS navigaci, autorádio, peněženku nebo doklady, a to ani, když vozidlo opouštíte jen na chvilku, třeba na nákup. Ušetříte si tak nepříjemnosti s vyřizováním nových dokladů nebo platební karty. Zloději neváhají rozbít nebo vypáčit okénko ani kvůli předmětu malé hodnoty. V České republice je ročně z vozidel odcizeno 65 000 věcí! Není bezpečné nechávat cennosti ani v zavazadlovém prostoru. Před odchodem od vozidla vždy zkontrolujte uzamčení všech dveří a zavazadlového prostoru a uzavření všech oken. Vozidlo zabezpečte i v případě, že se od něj vzdalujte jen na krátkou dobu
Pokud je to možné, parkujte na dobře osvětlených veřejně přístupných místech, nejlépe blízko chodníku či obrubníku, abyste snížili riziko odcizení kol. 
 
 
por. Mgr. Petra Vedrová

vytisknout  e-mailem