Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

Jindřichův Hradec - Třeboň - Za necelou hodinu po spáchání loupeže byl podezřelý muž zadržen. 

Dnes v 13:28 hod. přijal operační důstojník Integrovaného operačního střediska oznámení, že došlo k loupežnému přepadení Komerční banky v Třeboni, kdy měl mít „loupežník“ střelnou zbraň.

Oznamovatel podal zevrubný popis podezřelého, s tím že po skutku odjel z místa na horské jízdní kole do centra obce. Operační důstojník okamžitě na místo vyslal dostupné síly a prostředky policistů, kteří nejen, že provedli neodkladné a neopakovatelné úkony na místě činu, ale zároveň zahájili pátrání po podezřelé osobě.

Dle informací se mělo jedna o mladšího muže, vyšší postavy, oblečeného v tmavém oblečení, který vyžádal na pokladní finanční hotovost, s kterou poté odjel na horském jízdním kole se širšími pneumatikami.

Po získání těchto informací byla obratem podána prostřednictvím médií žádost o spolupráci veřejnosti v širokém okolí. Tuto výzvu slyšel jeden muž, který podezřelého, podobného popisu, viděl na cestě z Třeboně směrem na obec Mláka. Díky této zprávě se určitá část policistů přesunula k této lokalitě, kde se jim za necelou hodinu od spáchání loupeže, podařilo muže nedaleko obce Stará Hlína zadržet.

Muž měl u sebe zbraň i finanční hotovost, kterou získal svým protiprávním jednáním. Následně ho policisté převezli na služebnu, kde jindřichohradečtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z naplnění skutkové podstaty zločinu Loupež.

Policisté ještě jednou děkují muži, který okamžitě reagoval na rozhlasovou relaci s výzvou, kdy svým jednáním přispěl k brzkému zadržení podezřelého.

V případě prokázání viny hrozí zadrženému muži dle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

21. března 2018

vytisknout  e-mailem