Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

,,Atlet“ v celostátním pátrání

Policista si poměřoval  síly s „ rychlonožkou “ a když na něj nestačil, využil jednoho z projíždějících vozidel, aby náskok stáhl. 

Z běžné kontroly totožnosti na Florenci v Praze 1 se během okamžiku staly doslova závody. Jeden z kontrolovaných mužů se v jejím průběhu z ničeho nic dal na útěk a předvedl opravdu úctyhodný sportovní výkon. Pronásledující policista, který je mimochodem velmi zkušeným běžcem, měl v jednu chvíli pocit, že se snaží doběhnout ježka Soníka, nebo legendárního Flashe Gordona. Kvůli velkému náskoku pronásledovaného, využil policista z jedničkové ,,oháesky“ svého oprávnění a požádal o pomoc jednoho z projíždějících řidičů. Dal mu pokyn k zastavení a požádal ho, aby ho kousek svezl za prchajícím mužem. Překvapený řidič neváhal ani chvíli a pomohl mu náskok výrazně zkrátit. Překvapená dcerka na zadním sedadle se nestačila divit, protože takový zážitek cestou ze školy zřejmě nečekala. Policista v pronásledování pokračoval dál a doběhl až na autobusové nádraží, kde pronásledovaného ztratil. Díky tomu, že ho ale viděl zabíhat právě sem, věděl, že nemůže být daleko. Nahlédl přes nízkou zeď a tam uviděl muže, jak se krčí za velkou nádrží. Pod hrozbou namířené střelné zbraně jej spacifikoval a omezil na osobní svobodě. 

Následnou lustrací se ukázalo, že čtyřiatřicetiletý muž je v celostátním pátrání a jsou na něj vydané dva příkazy k zatčení. Sportovec se totiž dlouhodobě vyhýbal soudnímu líčení, na které byl několikrát předvoláván kvůli maření výkonu úředního rozhodnutí. 

Nyní se tak soudu nevyhne a s největší pravděpodobností poputuje za mříže na dva roky.

por. Bc. Richard Hrdina - 25. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem