Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Astrozloděj dopaden

DĚČÍN - Astrozloděj dopaden; Povedená loupež; Vloupání do areálu; Zneužil údaje druhé osoby 

Kriminalistům z Děčína se podařilo vypátrat a obvinit sedmatřicetiletého muže, který se koncem minulého roku vloupal do dvou soukromých amatérských astronomických pozorovatelen. V prvním případě se jednalo o objekt v Jílovém u Děčína, kde odcizil tři astronomické dalekohledy, zatímco druhý případ se odehrál na Trutnovsku, kde z boudy na zahradě odnesl CCD kameru, digitální fotoaparát, teleobjektiv, refraktor a nejspíše i kameru s infra přísvitem. Celková škoda, kterou způsobil jde řádově do sta tisíců korun. Téměř všechny věci se kriminalistům podařilo zajistit a ty budou majitelům vráceny. Trestně stíhanému hrozí za krádež vloupáním až pětiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Povedená loupež
 
Kriminalisté z Rumburku zadrželi a z trestného činu loupeže obvinili šestapadesátiletého muže. Ten nedávno vstoupil maskován do prázdné restaurace na Šluknovsku, kde se střelnou zbraní namířenou na obsluhu vyžadoval finanční obnos. Napadený dříve, než stačil vytáhnout peníze, poznal, že muž, který proti němu stojí, je jeho stálý host. A stálý host zase poznal, že je poznán a chtěl vyběhnout ven. To ale nemohl, protože mu vrchní zastoupil cestu. Pachatel si sundal z hlavy čepici, kterou měl nataženou přes obličej, schoval do kapsy pistoli, což byla, jak se později ukázalo, plastová napodobenina na kuličky, a snažil se situaci zachránit tvrzením, že se jednalo o legraci. Jenže za loupež je možné udělit trest odnětí svobody ve výši až deseti let, což ale žádná legrace není. Je ale skutečně možné, že se nakonec o žert jednalo. To  ukáže další šetření.
 
 
Vloupání do areálu
 
Do opuštěného areálu jedné děčínské společnosti se počátkem března vloupal šestadvacetiletý muž spolu s o dva roky mladším komplicem. Zde vnikli do vrátnice, kde si vypůjčili klíče od přilehlých budov, ze kterých postupně odcizili rozvodné skříně, vodovodní baterie, kabely, radiátory a čerpadla. Při tom poškodili telefonní ústřednu, akumulační kamna, bojler, kotle a další věci. Škoda, kterou na své akci způsobili, se pohybuje kolem čtyř set tisíc korun. Kriminalisté oba dopadli a včera proti nim zahájili trestní stíhání pro krádež vloupáním a poškození cizí věci. Čelí tak hrozbě až pětiletého vězení
 
 
Zneužil údaje druhé osoby
 
Osobní data jedné ženy neoprávněně použil čtyřiadvacetiletý mladý muž z okolí Varnsdorfu k sepsání kupní smlouvy a následnému přepisu osobního vozidla. A to bez jejího souhlasu a vědomí, čímž způsobil vážnou újmu na jejích právech. Policisté z místního obvodního oddělení mu včera sdělili podezření z poškození cizích práv, za což by mohl skončit ve vězení až na dva roky.
 
 
 
 
29.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem