Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Armádní návštěva

KRAJ - LIBEREC – Policisté z Integrovaného operačního střediska v Liberci přivítali členy Národní gardy. 

Ve čtvrtek dopoledne navštívili Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie v Liberci důstojníci 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany spolu se zástupci americké národní gardy z Nebrasky.
3
V rámci bilaterálních dohod mezi Armádou České republiky a Národní gardou Spojených států amerických, souvisejících především ve výměně zkušeností na poli všeobecného integrovaného záchranného systému, navštívili jednu ze složek integrovaného záchranného systému České republiky, operační středisko policie v Liberci. Návštěvy se zúčastnil praporčík 126. protichemického praporu Nebraské Národní gardy Eric Cole a nadrotmistr Chad E. Sample z oddělení zdravotnické podpory Nebraské Národní gardy. 

Vojákům Národní gardy byl představen systém příjmu oznámení, vzájemná komunikace ostatních složek Integrovaného záchranného systému v České republice, resp. v Libereckém kraji, ale také využívání elektronických systémů v oblasti řízení „sil a prostředků“ policie v souvislosti se zefektivněním činností práce policejních složek.

Armádním specialistům byla předvedena rovněž technika, která je využívána policejními složkami Libereckého kraje, tedy zejména  automobily a jejich technická vybavení, ale i pomocná a podpůrná zařízení pro výkon služby při specifických činnostech.
Američtí vojáci, v rámci svého pobytu na území České republiky, navštívili také operační střediska dalších složek Integrovaného záchranného systému, tedy zdravotnické záchranné služby a hasičského záchranného sboru.


22.6. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

Odkazy do noveho okna

Odborný výklad

Odborný výklad 

Detailní náhled

Ukázka některých systémů

Ukázka některých systémů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem