Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další domy už nenavštíví

Skončil ve věznici  

      Od června letošního roku kriminalisté prošetřovali větší počet případů vloupání do rodinných domků ve Vlašimi. Prověřováním jednotlivých případů zjistili, že podezřelým z této trestné činnosti je dvacetiletý mladík z Benešovska. Toho 4. října v ranních hodinách zadrželi ve Vlašimi a převezli na služebnu do Benešova. Policejní komisař muže obvinil z přečinů krádeže dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Poté ho policisté eskortovali do pražské policejní cely a podali návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce jejich žádosti vyhověl a kriminalisté obviněného o dva dny později převezli do vazební věznice v Praze.
 

     Koncem června a začátkem července mladík vnikl do výrobní budovy Středního odborného učiliště ve Vlašimi. Tam se chtěl nejdříve dostat tak, že rozbil okno v přízemí. Když se však do objektu nedostal, vylezl na střechu přístavku a vnikl dovnitř pomocí okna, které bylo v tuto dobu otevřené na ventilaci. Uvnitř budovu prohledal, ale nic z ní neodcizil. Škodu na poškození však majitel vyčíslil na dva tisíce korun.
 

     O několik dní později přelezl plot a vnikl na pozemek rodinného domku. Vypáčil dveře do domu a vnikl dovnitř. Zde vypáčil další dveře a odcizil varnou konvici a bonboniéru. Poté se dostal do garáže, kde poškodil zaparkované auto tak, že na něj shodil volně stojící dveře. Majitelce jeho jednáním vznikla škoda za pět tisíc korun.
 

     S trestnou činností ve Vlašimi mladík pokračoval v měsíci září. V Jungmannově ulici přelezl u jednoho rodinného domku plot, otevřel ventilační okno u garáže a vnikl dovnitř. Místnost prohledal, ale nic z ní neodcizil. Poškozenému podle jeho vyjádření nevznikla žádná škoda.
     O den později pak opět přelezl plot domku v Heydukově ulici, vypáčil větrací okno a vnikl do sklepních prostor domu. I tento prohledal, ale nic z něj neodnesl. Poté vnikl nezajištěnou brankou na pozemek sousedního domu. V přístřešku našel kladivo a rozbil jím okno u garážových vrat. Vzniklým otvorem vnikl dovnitř a odcizil čtyři havířské lampy, jednu železnou žehličku, dva mlýnky na kávu, jeden hmoždíř, pět vzduchovek a další věci. Majiteli domu tak způsobil škodu převyšující deset tisíc korun. 


     Koncem měsíce neoprávněně navštívil ještě další čtyři objekty. Z nezajištěné kůlny jednoho rodinného domu odcizil křovinořez za deset tisíc korun.
Ve Vrchlického ulici pak vysadil pootevřené okno domu a vnikl do suterénu. Z domu vynesl dvě přepravky s lahvemi od piva. Odcizit se mu je však nepodařilo, protože byl při odchodu vyrušen majitelem domu. Přepravky nechal na místě a z místa utekl. V Pláteníkově ulici vnikl oknem do kuchyně restaurace a pokusil se vypáčit dveře vedoucí do dalších částí objektu. To se mu ale nepodařilo. Odemkl si proto dveře vedoucí na zahradu a z budovy odešel, aniž by něco odcizil. O dva dny později se po přelezení plotu dostal na pozemek domku v Navrátilově ulici. Oknem vnikl do sklepa a odtud do obytných částí domu. Odcizil tři peněženky, ve kterých se nacházela finanční hotovost ve výši pětačtyřicet tisíc korun.


     Obviněný svým jednáním napáchal celkovou škodu za sedmdesát tři tisíc korun. Je podezřelý z další majetkové trestné činnosti, kterou policisté prošetřují.

 

vytisknout  e-mailem