Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

36-Pyrotechnici začnou dopoledne asanovat areál

ZLÍNSKO: V lednu bychom mohli začít s odvozem munice.  

 V neděli před jedenáctou hodinou večer vypršela devítidenní bezpečnostní lhůta určená policejními pyrotechniky. Poslední neřízená detonace se z areálu ve Vrběticích ozvala v pátek 12. prosince. Nyní policejní a vojenští specialisté začnou s čištěním lesů a luk v okolí obcí uvnitř zapáskovaného areálu.  
 
S asanací prostoru začnou od těch nejzazších míst, na hranici stanoveného perimetru a budou postupovat směrem dovnitř areálu. Rozházenou munici po výbuchu skladu číslo 12 budou odborně posuzovat a vyhodnocovat její nebezpečnost. Tu, která nebude schopná převozu, zlikvidují přímo v prostoru, munici schopnou převozu uskladní na místě, kde bude připravena k pozdějšímu odvozu. Transportovat budeme pouze munici, která bude bezpečná k přepravě a dalšímu skladování nebo bezpečná k přepravě a zničení na jiném místě. Předpokládáme, že areál bude připravený na odvoz munice během měsíce ledna. Záleží ovšem na počasí, postupu práce pyrotechniků a na množství nalezené munice.
 
Žádáme obyvatele obcí v okolí o ohleduplnost při používání zábavní pyrotechniky, zejména v průběhu vánočních svátků a při oslavách počátku nového roku. Každá rána, kterou z okolí muničních skladů zaslechnou obyvatelé přilehlých vesnic, v nich způsobuje strach a paniku.
 
 
 
22. prosince 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem