Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

18-Výbuch munice ve skladu ve Vrběticích, 13. listopadu 2014

ZLÍNSKO: Exploze zatím ještě neustaly.  

Během včerejška se z areálu ve Vrběticích ozvaly tři další neřízené exploze, poslední zazněla před půlnocí. Od půlnoci až do dnešního dopoledne prozatím žádná detonace nezazněla.

Pyrotechnici denně vyhodnocují záznamy pořízené kamerou, jež je umístěná poblíž epicentra původního výbuchu a požáru. Zároveň po každé neřízené explozi vyrážejí do prostoru ke kontrolám stavení, jež se v něm nacházejí. Teplota na povrchu ohniska exploze se nemění, zůstává stále stejná, kolem 12 stupňů.

V nejbližších dnech provedou pracovníci Krajské hygienické stanice opětovné měření škodlivin, jež by se mohly nacházet v ovzduší. Žádné z předchozích měření nezjistilo přítomnost zdraví škodlivých látek, jež by z areálu unikaly.

Nadále zůstává policisty a vojáky nepřetržitě střežený okruh v rozmezí 1200 m od epicentra. Pomáhají jim také policejní koně a psi, jež jsou denně součástí hlídek rozmístěných podél perimetru. Opětovně varujeme veřejnost před vstupem do zakázaného prostoru, kde neustále hrozí nebezpečí výbuchu. Nemůžeme vyloučit ani možnost nálezu munice rozházené v okolních lesích. Pokud by kdokoli našel výbušninu, nechť s ní v žádném případě nemanipuluje. Vystavuje tím nebezpečí nejen sebe, ale také jiné osoby. Zavolejte ihned na linku 158 a vyčkejte instrukcí policistů.

Pes 02.jpg 

13. listopadu 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem