Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

14-Výbuch munice ve skladu ve Vrběticích, 5. listopadu 2014

ZLÍNSKO: Pyrotechnici zahajují mírnější režim.  

Za uplynulých čtyřiadvacet hodin jsme z areálu ve Vrběticích slyšeli celkem čtyři exploze. Jednalo se o tři neřízené výbuchy, které zazněly včera dopoledne a jeden řízený, když pyrotechnici likvidovali nebezpečnou munici kolem jedné hodiny odpoledne.

Od dnešního dne počínaje pyrotechnici zahajují mírnější provoz. To znamená, že budou monitorovat epicentrum za pomoci nainstalovaných kamer, vyhodnocovat záznamy procesů, které v něm probíhají a měřit v něm teplotu. Teplota naměřená včera v ohnisku výbuchu byla stále ještě vysoká, kolem osmdesáti stupňů. Vstup pro vyšetřovatele kvůli ohledání místa je tedy stále ještě nemožný nejen kvůli neustávajícím explozím. Pokud dojde během dalších dnů k dalšímu neřízenému výbuchu, zkontrolují pyrotechnici neporušenost objektů a vyčistí příjezdové cesty od možné rozházené munice. Pro tyto případy zůstávají na místě obrněná policejní vozidla. Hasičský hasící a vyprošťovací tank jsou také stále připravené k použití.

Od včerejška policisté ve spolupráci s vojáky zajišťují ochranu bezpečného okruhu kolem epicentra, jsou rozmístěni ve společných hlídkách v počtu bezmála třiceti vojáků a čtyřiceti policistů denně. Dnes obnovujeme policejní pásky, kterými je celý prostor obehnán, tak aby opět plnily svou funkci. K páskám přibydou také výstražné cedule zakazující vstup do nebezpečné oblasti, kde stále hrozí exploze.

 Cedule Vrbětice1.JPG

Pásky Vrbětice.JPG

Koně Vrbětice.JPG

Cedule Vrbětice.JPG

5. listopadu 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem