Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

05-Výbuch munice ve skladu ve Vrběticích, 4. den

ZLÍNSKO: Pyrotechnici začali likvidovat nalezenou munici.  

Ani dnes se pyrotechnici nedostali k epicentru výbuchu. Při celodenní práci v severní části areálu bývalých vojenských skladů prozkoumali několik budov. V tomto úseku však po pár desítkách minut narazili na množství munice, rozházené podél budov a skladů. Výbušniny bylo potřeba zlikvidovat, případně zabezpečit a uložit k převozu. Proto se během dnešního dne opět ozývaly menší detonace z postiženého místa. Nyní již obyvatelé přilehlých obcí nemusejí mít z výbuchů, které budou v následujících dnech pokračovat, obavy. Likvidace nebezpečné munice je plně pod policejní pyrotechnickou kontrolou. Původní plán, dostat se k epicentru exploze na sto metrů, tedy nevyšel, tentokrát z důvodu množství nalezené munice, kterou bylo potřeba zajistit. Průzkum areálu bude ještě nějakou dobu trvat. ¨K epicentru exploze bychom se chtěli dostat v nejbližších dnech.

Policisté mají ještě stále k dispozici bezpilotní prostředek, tzv. dron. Ten jako předvoj monitoruje místa, kam chtějí následně fyzicky vstoupit pyrotechnici ve speciálních oděvech. Dron disponuje termokamerou, která snímá teplotu přímo v jednotlivých budovách.

Nadále varujeme obyvatele okolních obcí před přibližováním se k areálu bývalých vojenských skladů. Desítky policistů hlídají čtyřiadvacet hodin denně okolí ve vzdálenosti 1,2 kilometru od ohniska výbuchu. Nadále je k dispozici speciální telefonická linka s číslem 974 666 555. Můžete se na policisty obracet se svými dotazy, ohlášením detonací poškozených objektů či nálezem munice. V současné době evidujeme 39 poškozených objektů v souvislosti se čtvrteční explozí. Toto číslo stále ještě není konečné.

Pyro průzkum 10.jpg

Pyro průzkum 7.jpg
Pyro průzkum.jpg

Pyro průzkum 3.jpg

 

19. října 2014, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem