Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

04-Výbuch munice ve skladu ve Vrběticích, 3. den večer

ZLÍNSKO: Pyrotechnici začali prozkoumávat okolí výbuchu.  

Ani dnešní den policisté nezaháleli a od časného rána pracovali ve Vrběticích, v místě bývalých vojenských skladů.

Přestože se ještě v noci z areálu ozval menší výbuch, mohli se již dnes vydat pyrotechnici do prostorů, kde stále ještě hrozí nebezpečí exploze. Po včerejším průzkumu policejního vrtulníku a vyhodnocení všech získaných informací a pořízených snímků, měli zkušení odborníci dostatek potřebných údajů k tomu, aby se vydali na nebezpečné území.

Před druhou hodinou odpoledne, po důkladné přípravě, vyrazil do terénu konvoj složený z obrněného policejního vozidla a hasičského tanku. Předcházel mu bezpilotní prostředek, který před příjezdem a vstupem policistů přímo do ohrožených míst monitoroval prostředí. Celkově trvala prohlídka terénu asi čtyři hodiny. Pyrotechniky zajímal zejména obsah jednotlivých budov rozmístěných v areálu a rozsah jejich poškození. Během dnešního dne prohledali asi jednu třetinu všech skladů. Dostali se asi tři sta metrů od epicentra výbuchu. Větší přiblížení prozatím kvůli stále vysoké teplotě požářiště není možné. U všech zkontrolovaných budov zjistili poškození pouze z vnější strany, explodovaná munice nepronikla do vnitřních prostorů skladů. V terénu našli velké množství střepin a kráterů z výbušnin.

Zítra od ranních hodin bude opět v akci bezpilotní prostředek, který bude monitorovat zbylý neprozkoumaný prostor. Pyrotechnici vyrazí k průzkumu již během dopoledne.

 Pyro start 5.jpgPyro start2.jpg

Pyro start 3.jpg

Pyro start 4.jpg

dron 1.jpg

dron 2.jpg 

18. října 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem