Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opravdu vydařený víkend...

DĚČÍN - Odhalen zloděj krádeží na Děčínsku; Černý odběratel z Rumburku; Rozprodané auto 

Zloděj krádeží na Děčínsku odhalen

DĚČÍN - Jeden z děčínský rodáků si opět rozšířil konto svých nekalých činů. Na konci měsíce října 2010 proti němu bylo zahájeno trestní stíhání pro různé krádeže, jichž se dopouštěl v od května do srpna letošního roku. Jednou to byla ukradená peněženka s doklady a finanční hotovostí, podruhé odcizení odstaveného vozu, posléze nezvaná návštěva zahradní chatky a naposledy odběr pohonných hmot na odcizenou tankovací kartu. Muž již čení obvinění z trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud bude rozhodnuto o trestu, jenž mu za tyto činy bezesporu náleží, může být odsouzen až ke několika letům odbětí svobody.

Černý odběratel z Rumburku

RUMBURK - Pětapadesátiletý výtečník z Rumburku nechtěl platit za odebranou elektřinu, a tak si opětovně zapojil elektoměr do sítě a odebíral elekřinu bez placení. Jelikož neplatil a místní energetika něco tušila, vyslala své zaměstnance na kontrolu. Kontrola byla úspěšná. Našla závadu i černoodběratele. Posléze byli k události přizvání i rumburští policisté, a tak již v tuto chvíli jiříkovský podnikavec čelí sdělení podezření z trestného činu krádeže. Pokud mu zdejší soudce vyměří trest, je možné, že bude muset dlužnou částku uhradit a navíc si třeba vyslouží i zákaz činnosti.

Rozprodané auto

RUMBURK - Majitel VW T2 zapůjčil svého motorového pomocníka muži z Varnsdorfu a už se s ním neshledal. K zapůjčení vozidla došlo již v roce 2003.  Jelikož ho svěřenec ne a ne vrátit,  obrátil se poškozený na rumburskou kriminálku. Ta si na celý případ posvítila a zjistila, že výtečník vozdilo v uplynulých letech rozprodal na náhradní díly a jeho majitele o tom "zapomněl" informovat. Šedesáti tisícová škoda teď čeká na uhrazení a vykutálený filuta již v tuto chvíli čelí sdělení podezření z trestného činu zproněvěry, za což mu soud může vyměřit až dvouletý trest odnětím svobody.

 

 

vytisknout  e-mailem