Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V rámci VII. Dne s policií v Praze se registrovalo 31 dobrovolníků

Dne 8. června 2014 se v Praze v areálu PVA Letňany uskutečnil VII. Den s Policií a Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR. 

Během celého dne byla prezentována činnost různých útvarů Policie České republiky, Městské policie hl. m. Prahy, hasičského záchranného sboru a dalších složek IZS. Součástí Dne s Policií bylo také vystoupení Hudby Hradní stráže a Policie České republiky se sólisty Gabrielou Urbánkovou a Tomášem Savkou, které bylo zahrnuto do série koncertů na podporu celorepublikové policejní kampaň "Podpořme darování kostní dřeně".
 
Cílem kampaně je získat nové dobrovolníky pro zápis do Českého národního registru dárců dřeně. Proto byl na místě přítomen tým MUDr. Jany Navrátilové z Fakultní nemocnice v Plzni, která je zároveň vedoucí Koordinačního centra České národního registru dárců dřeně. Díky náběrovému pracovišti bylo možné přímo na místě vstoupit do Českého národního registru dárců dřeně. Této možnosti využilo celkem 31 dobrovolníků, zejména policistů Krajského ředitelství Policie hl. m. Prahy, kteří o této možnosti byli předem informováni, ale i dalších návštěvníků Dne s Policií.
 
Během dne paní doktorka Navrátilová v rozhovoru s moderátorem dne Petrem Šiškou rovněž informovala přítomné podrobněji o problematice transplantace kostní dřeně a o podmínkách vstupu do Českého národního registru dárců dřeně. Dále vystoupil pprap. Jiří Rychlovský z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy, místního oddělení policie Vokovice, který v roce 2012 daroval svou kostní dřeň k transplantaci, a pomohl tak zachránit život neznámého člověka. Svým příběhem a osobní zkušeností tak posluchače motivoval k zamyšlení právě nad nezištnou pomocí k záchraně lidského života
 
Dalšími akcemi, kde bude možné do Českého národního registru dárců dřeně vstoupit, budou koncerty Hudby Hradní stráže a Policie České republiky v Jihlavě (12. 6. 2014, park G. Mahlera), Plzni (24. 6. 2014, amfiteátr za OC Plaza) nebo Poděbradech (28. 6. 2014, lázeňská kolonáda).
 
por. Jan Chaloupka, DiS.
Policejní prezidium ČR
10. června 2014
Odkazy do noveho okna

Kostní dřeň - Praha 01

Kostní dřeň - Praha 01 

Detailní náhled

Kostní dřeň - Praha 02

Kostní dřeň - Praha 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem