Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Anonymní oznámení o výbušném systému

KLADENSKO – Policisté i speciálně vycvičený pes propátrávali mosty a jejich okolí. 

Na linku 158 bylo dnešního dne 11. září 2018 po desáté hodině přijato anonymní oznámení, že na mostech v Kladně na Sítné a v Rozdělově je uložen nástražný výbušný systém. Z těchto důvodů policejní hlídky okamžitě uzavřely oba dva mosty a přilehlé okolí, kde nyní probíhají  pátrací akce. Do policejní pátrací činnosti byla nasazena i skupina kynologie se speciálně vycvičeným služebním psem. Na místo byl přivolán i pyrotechnik. V rámci této pátrací akce policisté evakuovali celkem několik set osob bez zranění.

Kladenská policie vyzývá řidiče, aby v rámci uzávěry mostů na Sítné a v Rozdělově zvolili jinou jízdní trasu, neboť v průběhu tohoto bezpečnostního opatření je provoz na pozemních komunikacích v Rozdělově v ulicích Vítězná a ČSA a na Sítné v ulicích Cyrila Boudy a náměstí Sítná uzavřen.

Kladenští kriminalisté v současné době případ prošetřují jako podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy.

Do čtrnácté hodiny byly prováděné policejní pátrací akce s negativním výsledkem. Vzhledem k rozmanitosti terénu policisté nadále pokračují v pátrací činnosti a nelze v tuto chvíli informovat o ukončení tohoto opatření.

Dodatek

Deset minut po čtrnácté hodině byl plně zprovozněn most na Sítné, kde byla pátrací činnost ukončena s negativním výsledkem. Na mostě v Rozdělově a v jeho okolí nadále policisté pokračují v pátrací akci.

Dodatek

Před patnáctou hodinou ukončena i pátrací činnost na mostě v Rozdělově a byl obnoven provoz. Celé bezpečnostní opatření proběhlo bez zranění osob a majetku. Případ bude nadále prošetřován kladenskými kriminalisty jako podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

11. září 2018

vytisknout  e-mailem