Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Anonymita na internetu neexistuje!

Strakonice – Policisté navštívili základní školu.  

O pravidlech chování s autorskými díly, používání internetu a porušování ochrany autorských práv k hudebním a audiovizuálním dílům informovali pracovníci Mezinárodní federace hudebního průmyslu (ČNS IFPI) žáky druhého stupně ZŠ Poděbradova ve Strakonicích. Školu navštívili společně s policistkou Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Strakonice Ing. Hanou Baštovou, která žáky seznámila s následky porušování Autorského zákona z hlediska trestněprávního. 
Poutavou formou mladým uživatelům internetu vysvětlili nelegální a legální způsoby stahování hudby včetně případů z praxe a upřesnili pravidla správného nakládání s dílem.
Přednášející seznámili studenty i s možnostmi Mezinárodní federace hudebního průmyslu (ČNS IFPI), kterými jsou například přesné zjištění IP adresy uživatele, dohledání poskytovatele připojení, zadokumentování sdíleného obsahu apod. a žákům tak vyvrátili mylné představy o anonymitě na internetu, která jak se někteří z uživatelů domnívají, NEEXISTUJE!!! 
V závěru zajímavé a odborné přednášky posluchači zahltili přednášející svými dotazy k danému tématu, na které dostali vyčerpávající odpovědi a zároveň byli upozorněni, jak se vyvarovat problémům se zákonem. 
 
beseda - autorská práva 001.jpgbeseda - autorská práva 001.jpg
beseda - autorská práva 003.jpgbeseda - autorská práva 003.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
24. září 2010
 

vytisknout  e-mailem