Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Anonym opět nahlásil bombu na pražských Vinohradech

Kriminalisté pátrají po anonymním volajícím. 

Dnes minutu před sedmou hodinou ranní přijal operátor tísňové linky 112 anonymní výhrůžku o uložení bomby v ulici Moravská a Korunní v Praze. Na základě oznámení vyjelo do těchto ulic několik desítek policistů převážně ze speciální pořádkové jednotky, místních oddělení, ale také pyrotechnici a psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin.
 
Policisté uzavřeli ulici Moravskou, Sázavskou i Korunní a prohlíželi jak budovy, tak i veřejná prostranství. Jelikož se specialistům podařilo prohlédnout všechna školská zařízení i soukromé prostory firem, ještě před tím, než do nich začali přicházet studenti a zaměstnanci, nemuseli jsme evakuovat žádné osoby. Po dobu uzávěry byl v uvedených ulicích omezen jak provoz vozidel a tramvají, tak i pohyb chodců.
 
V devět hodin celé opatření skončilo, policisté prohlídkou nenalezli žádný výbušný systém a provoz se tak po dvou hodinách vrátil do normálu.
 
Stejná situace se přitom opakovala již na začátku prosince, kdy anonymní oznamovatel nahlásil bombu v ulici Moravská. Tehdy policisté evakuovali přes tisíc lidí.
 
Celou událostí se nyní intenzivně zabývají kriminalisté druhého policejního obvodu, kteří pátrají po anonymním oznamovateli.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 22. 1. 2014
 
Odkazy do noveho okna

NVS Vinohrady

NVS Vinohrady 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem