Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Anonym ohlásil bombu na dvou místech

J.Hradec – Dačice - Policisté evakuovali osoby.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Včerejšího dne 14.března v 15:36 hodin oznámil anonymní telefonát na tísňovou linku policie  158, že uvnitř budovy bankovního ústavu  v J.Hradci jsou uloženy čtyři bomby, které  bouchnou. Jindřichohradečtí policisté ihned společně s  hasiči i městskými strážníky místo zajistili a evakuovali téměř 50 osob jak z budovy samotné, tak i z přilehlého okolí. Budova byla precizně prohledána specialistou, kdy nebylo oznámení o uložení bomb  potvrzeno.

Téhož dne  se „ scénář“ opakoval  v 16:19 hodin, když anonymní telefonát na linku 158 sdělil, že v Dačicích v budově bankovního ústavu  je bomba. Ani dačičtí policisté situaci nepodcenili a ihned vyjeli na místo oznámení opět společně s hasiči i městskými strážníky. Na místo byl povolán specialista z kraje Vysočina. Provedeným šetřením orgánů policie v Dačicích rovněž umístění bomby do objektu bankovního ústavu nepotvrdilo.

Občané víte, že:

Pokud bude policií osoba, jenž  telefonovala na tísňovou linku policie  odhalena, může být její zlomyslné volání klasifikováno jako trestný čin šíření poplašné zprávy nebo trestný čin znemožnění funkce obecně prospěšného zařízení, pak samozřejmě hrozí této osobě trestní stíhání. Dotčené orgány a subjekty mohou rovněž vymáhat škodu po osobě, jenž zprvu anonymně umístěním bomby hrozila!   

 Osoby, které zneužívají tísňovou linku, by si měly uvědomit, že tímto mohou znemožnit pomoc lidem, kteří ji opravdu potřebují!

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

14. března 2018

vytisknout  e-mailem