Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ani prasklá pneumatika opilce nezastavila

NÁCHODSKO – Při kontrole nadýchal skoro 3 promile 

alkohol
Teprve až když policejní hlídka v neděli 17. 5. 2015 po druhé hodině ráno zastavila v Jaroměři v Hrubínově ulici ke kontrole vůz Renault Clio, už se víc nedivila, že muž za volantem nijak nereagoval na hluk z proražené zadní pneumatiky. Mladý muž se totiž sotva držel volantu a odér linoucí se z vozu napověděl, že půjde o vážnější problém, než jen o prázdné kolo.
 
Následnou dechovou kontrolou policisté zjistili, že 24letému místnímu muži za volantem v žilách kromě krve koluje také dost slušné množství alkoholu. Přístroj na měření alkoholu Drager jim napoprvé ukázal 2,6 a napodruhé dokonce 2,95 promile alkoholu v mladíkově dechu. Tečku za celou nepovedenou noční jízdou učinilo zjištění, že muž navíc nevlastní ani řidičské oprávnění.
 
Opilého neřidiče pak policejní hlídka eskortovala na protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové a zahájila proti němu zkrácené přípravné řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky s možným až dvouletý zákazem činnosti a až 50.000 peněžitým trestem.
 
Ilustrační foto/Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
18. 5. 2015 v 15.00 hodin

vytisknout  e-mailem