Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Amnestovaný zadržen při krádeži v domě

Profesionálním a rychlým zákrokem dopadli policisté lupiče  

     Dne 19. března 2013 ve 2 hodiny ráno byla na základě oznámení vyslána policejní hlídka do ulice Vrchlického v Kladně - Švermov, kde byl zaznamenán pohyb osoby,  i když se v domě v tuto dobu nemá nikdo nacházet. Na místo oznámení k rodinnému domku se ihned dostavili policisté z oddělení hlídkové služby a dále byl přivolán i služební kynolog. Policisté provedli v okolí domu určitá opatření a vzhledem k tomu, že se v domě nacházela nežádoucí osoba, učinili hlasité výzvy "Stůj, policie!"Podezřelý pachatel však na policejní výzvy nerespektoval a snažil se z domu  uprchnout. Policisté  tuto zvolenou únikovou cestu pachateli neumožnili a musel se vrátit zpět do domu.  Jeden z policistů dle poznatků na místě si vytipoval další možnou cestu k útěku zloděje z domu. Následně během několika minut nevítaná osoba v domě  vyskočila z okénka cca z 2 m nad zemí a chtěla se dát na útěk. V tomto okamžiku  policista ihned zakročil a zamezil pachateli k útěku z místa činu. Na základě policejního šetření na místě  bylo zjištěno, že zadržená osoba je 36 letý muž ze Slaného. Tento podezřelý muž na základě policejních výzev a odříznuté cesty z domu věděl, že se v okolí domu  nachází policejní hlídky a, i přesto odtud zcizil alespoň starožitné hodinky, které se u něho našly při prováděné prohlídce zadržené osoby.   Po provedení prvotních a procesních úkonů na příslušné policejní služebně byl podezřelý eskortován do policejní cely. Celá akce byla velmi úspěšná a vzhledem k rychlému a profesionálnímu přístupu policistů byl zadržen pachatel , který má již bohatou trestní minulost za páchanou majetkovu trestnou činnost a v letošním roce byl amnestovaný. V současné době je 36 letý muž podezřelý z trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.

 

19. března 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z okresu Kladno

Porušení veřejného pořádku -  v dopoledních hodinách dne 15. března 2013 bylo oznámeno na linku 158, že ve Slaném ve vestibulu haly vlakového nádraží jeden z mužů  rozbíjí láhve a vulgárně nadává mezi přítomnými občany. Na místo činu se dostavila policejní hlídka, která muže zajistila a policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 48 letého muže ze Slaného. V současné době je případ prošetřován jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Vloupání do rodinného - 18. března 2013 bylo oznámeno na linku 158, že v obci Stochov došlo k vloupání do v současné době neobydleného  rodinného domu ve Švermově ulici. Neznámý pachatel po násilném vniknutí z domu odcizil stavební vybavení  vybavení a dále 4 kusy hliníkových kol s pneumatikami z garáže.  Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 100 000,-Kč. Vloupání do budovy divadla - v době mezi 16. až 18. březnem 2013 došlo k vloupání do budovy divadla v Kladně v ul. Divadelní odkud neznámý pachatel odcizil 2 kusy zbíjecích kladiv. Firmě vznikla škoda ve výši 50 000,-Kč. Oba případy jsou prošetřovány jako podezření z trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem