Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Alkohol za volantem je vražedná zbraň

ČESKOLIPSKO - Přesto stále hodně řidičů usedá za volant pod vlivem alkoholu. V Novém Boru v neděli policisté kontrolovali řidiče, který měl téměř 2,5 promile. 

Policisté z Českolipska sdělili v uplynulých dnech ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "ohrožení pod vlivem návykové látky" hned dvěma řidičům.

V neděli 15. října krátce po čtvrté hodině ranní kontrolovala policejní hlídka řidiče Jaguaru na Nám. Míru v Novém Boru. Poté, co policisté podrobili řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, zjistili, že řidič usedl zavolant velmi posilněn alkoholem. Naměřená hodnota ukázala téměř 2,5 promile. Podobně dopadla i opakovaná zkouška.

Druhý případ se stal již na začátku září, rovněž v brzkých ranních hodinách, tentokrát v obci Doksy. Ulicí Valdštejnská projíždělo vozidlo Audi A6, kdy policisté se rozhodli provést kontrolu řidiče. Na výzvu policistů se řidič podrobil odbornému měření alkoholu přístrojem Dräger, kdy výsledek zkoušky byl pozitivní. Naměřená hodnota ukázala více jak 1,5 promile. I další dvě následující provedené zkoušky ukázaly podobné hodnoty.

Oba řidiči se budou za takto nezodpovědné jednání zpovídat před soudem, kdy jim hrozí až jednoleté vězení.
 

16.10.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem