Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol za volantem

KLADENSKO - Další jízda bez řidičského oprávnění a po požití alkoholu. 

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

Policisté obvodního oddělení Zlonice v rámci výkonu služby v úterý 7. listopadu 2017  v odpoledních hodinách zastavili v obci Poštovice při provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích osobní vozidlo značky Škoda Felicie, jedoucí ve směru na obec Radešín.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je čtyřicetiletý muž z Litoměřicka. Policisté vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši  2,75 promile alkoholu v dechu.

V současné době policisté tento případ prošetřují a muž je za své protiprávní jednání podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičské oprávnění a v říjnu letošního roku byl již policejní hlídkou zastaven ke kontrole, kdy byl shledán přestupek v dopravě, neboť i v tomto případě byla dechová zkouška opět pozitivní na alkohol v hodnotě 0,6 promile alkoholu v dechu. Případ byl předán k šetření správnímu orgánu Městského úřadu ve Slaném.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

8. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem