Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří!

LITOMĚŘICKO – Nezvládl řízení a havaroval… 

Při jedné z víkendových nehod sehrál svou roli také alkohol. Třicetiletý řidič jedoucí v časných ranních hodinách ve vozidle značky Škoda nezvládl odbočování a poblíž obce Travčice skončil v poli. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Přivolaní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku na alkohol, která vykázala pozitivní výsledek. Muž nadýchal více než jedna promile. Následně putoval na policejní stanici, kde mu bylo ještě téhož dne sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Za volantem bez oprávnění

Na sklonku uplynulého týdne policisté zastavili a kontrolovali na Terezínsku řidiče vozidla značky Ford. Třicetiletý řidič řídil vůz i přesto, že má vysloveny dva zákazy řízení všech motorových vozidel platné až do roku konce 2019. Za výše uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Dotyčnému bylo sděleno podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, vyšetřování nadále pokračuje.

Při společenských akcích buďte obezřetní!

Během víkendu policisté přijali tři oznámení o krádežích osobních věcí, ke kterým mělo dojít při kulturních akcích v litoměřických restauračních zařízeních. Oznámení přijali od mladých žen, které při zábavě nevěnovaly dostatečnou pozornost svým odloženým osobním věcem. Kabelky s finanční hotovostí, osobními doklady a mobilními telefony poškozených sebral pravděpodobně neznámý lapka, který využil nestřeženého okamžiku a cenností se nepozorovaně zmocnil. Celková škoda je vyčíslena na více než 20 tisíc korun. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

Mějte své věci neustále pod kontrolou – více ZDE.

Litoměřice, 9. 1. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem