Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol za volant nepatří

KARLOVARSKO – V několika případech řídili pod vlivem alkoholu. 

Policisté z Ostrova sdělili podezření pro přečin Ohrožení pod vlivem návykové látky spáchaného v jednočinném souběhu s přečinem Neoprávněné užívání cizí věci 23 letému muži z Karlovarska.

Protiprávního jednání se měl muž dopustit v únoru 2018, kdy odcizil klíče vozidla, následně se jej zmocnil s úmyslem ho pro vlastní potřebu bez majitelova vědomí používat. Ještě ten den byl muž policejní hlídkou zastaven a kontrolován. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky, kdy mu byla naměřena hodnota 2,2 promile alkoholu v krvi.

V dalším případě dopravní policisté z Karlových Varů sdělili 31 letému muži z Karlovarska podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se muž dopustil v půlce února 2018 v Jáchymově. Při řízení motorového vozidla se nechoval ohleduplně a ukázněně, neřídil se pravidly provozu na pozemních komunikacích a narazil levou přední částí vozidla do zdi a dřevěného obložení domu. Muž z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonnou povinnost účastníka dopravní nehody. Řidič byl vypátrán policisty z Jáchymova, kteří muže vyzvali k orientační dechové zkoušce, kdy mu byla naměřena hodnota 2, 84 promile alkoholu v krvi.

Se stejným případem se potkali kriminalisté z Karlových Varů. Ti sdělili podezření se spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky 35 letému muži ze Slovenska. Takového jednání se měl dopustit v únoru 2018, kdy řídil vozidlo v obci Kfely, kde při silniční kontrole a následné dechové zkoušce byla muži naměřena hodnota 1,96 promile alkoholu v krvi.

V případě prokázání viny hrozí muži v prvním případě trest odnětí svobody až na dvě léta. V ostatních případech, při prokázání viny hrozí mužům trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

pprap. Bc. Soňa Hergezelová
nprap. Zuzana Týřová
15. 3. 2018

vytisknout  e-mailem