Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol za volant nepatří

CHEBSKO – Řidiči nadýchali přes 2 promile. 

Na konci dubna letošního roku řídil v nočních hodinách třiačtyřicetiletý muž osobní automobil značky Kia. V ulici Ašská v Chebu byl zastaven policejní hlídkou. Při silniční kontrole byl řidič vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Té se muž podrobil a následné dvě dechové zkoušky ukázaly hodnoty 2,34 a 2,39 promile.

Pod vlivem alkoholu usedl za volant také osmadvacetiletý muž z Aše. Toho na začátku května letošního roku zastavila ve vozidle značky Citroen policejní hlídka poblíž Aše. Také v tomto případě se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také v tomto případě vyšla s pozitivním výsledkem. Policistům osmadvacetiletý muž nadýchal 2,01 promile.

Z těchto důvodů zakázali policisté oběma řidičům další jízdu. Také se oba podrobili lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Následně jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva
23. 5. 2019

vytisknout  e-mailem