Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volant nepatří!

KRAJ - Čtyři nehody - čtyři opilí řidiči. 

V Královéhradeckém kraji během prvních tří říjnových dnů způsobili čtyři řidiči, u kterých byl zjištěn alkohol, dopravní nehodu.
K první nehodě došlo hned 1. října v 18 hodin na Gočárově okruhu v Hradci Králové. Řidič ve věku 26 let jedoucí s vozidlem značky BMW Xdrive od křižovatky Tesla ke kruhovému objezdu Brněnská narazil do středových svodidel, odkud byl odhozen do pravého jízdního pruhu. Policisté u něho dechovou zkouškou zjistili téměř 2 promile. Dále zjistili, že na vozidle, u kterého z důvodu závad zadrželi osvědčení o registraci, není platná technická kontrola. Řidiči, který vyvázl bez zranění, zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Na vozidle odhadli škodu na 300 tisíc a na svodidlech 30 tisíc korun.
Druhá nehoda se stala 2.10. ve 2 hodiny ráno v katastru obce Veliš na Jičínsku, kde 32letý řidič auta značky Škoda Octavia jel po polní cestě od obce Šlikova Ves a vlivem nepřiměřené rychlosti dostal smyk, vyjel mimo cestu, kde narazil do stromu. Při nehodě utrpěla blíže nespecifikované zranění celá tříčlenná osádka. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku s výsledkem téměř 1,7 promile alkoholu a zjistili, že nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Také jemu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 60 tisíc korun.
Ten samý den, ale o tři hodiny později ve Smidarech havaroval řidič vozidla VW Golf jedoucí ve směru Staré Smrkovice - Chotělice, kde v pravotočivé zatáčce nezvládl řízení a vjel do příkopu. Řidič z místa odešel, aniž by učinil opatření daná mu zákonem. Nedaleko havárie však policisté ztotožnili chodce jako vlastníka havarovaného vozidla. U něho provedenou dechovou zkouškou naměřili 1,7 promile. Zda byl i řidičem je předmětem dalšího šetření. Na autě byla odhadnuta škoda na 90 tisíc korun.
K poslední nehodě došlo dnes ráno v 3.30 ve Vrchlabí na křižovatce ulic Komenského a Nerudova. Zde 48leltá řidička osobního vozidla značky Ford Fusion při projíždění křižovatky narazila do obruby vyvýšeného středového ostrůvku. I tato žena z místa nehody odešla a havarované auto v křižovatce nechala. Vzápětí však byla vypátrána a k řízení se posléze doznala. Řidičce, která vyvázla bez ranění, policisté naměřili téměř 1,8 promile alkoholu v dechu a na autě odhadli škodu na 15 tisíc korun.
Všechny nehody jsou v šetření. Řidičům, kteří způsobí dopravní nehodu pod vlivem alkoholu (více než 1 promile) hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Iva Kormošová
3.10.2022, 14.30

Odkazy do noveho okna

HK

Gočárův okruh, 1.10. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem