Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

TEPLICE - Zákony nerespektují hlavně o víkendech a další zprávy. 

Alkohol za volant nepatří
     Počet nezodpovědných řidičů, kteří si sednou za volant vozidla pod vlivem alkoholu je alarmující. Přestože za jízdu pod vlivem návykové látky hrozí mnohatisícové pokuty a dokonce i vězení, řidiči na Teplicku jako by nic z toho nebrali na vědomí. Od začátku letošního roku do dnešního dne přistihli policisté celkem 42 osob, které před jízdou požily alkoholické nápoje. Osmnáct z nich je podezřelých ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, jednání zbývajících 24 bylo kvalifikováno jako přestupek. Nejvíce „hříšníků“ odhalí policisté vždy během víkendů. Od právě uplynulého pátku do neděle kolegové při kontrolách přistihli 7 osob, které řídily pod vlivem alkoholu, předešlý víkend to bylo dokonce devět řidičů. Například v sobotu byl zadržen 31letý muž, který nezvládl řízení vozidla Audi a narazil do dvou zaparkovaných automobilů. Následně z místa nehody ujel, ale po několika minutách byl vypátrán hlídkou policistů z obvodního oddělení. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 1,6 promile alkoholu v dechu. Navíc kolegové zjistili, že má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2013. Podnapilého řidiče čeká sdělení podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Za víkend zmizely tři automobily
     Na Teplicku byly během víkendu odcizeny celkem tři automobily. Přímo v Teplicích neznámý pachatel odcizil ze soboty na neděli vozidlo Škoda Roomster v hodnotě 200 tisíc korun. V neděli večer zmizelo další vozidlo, tentokrát značky Volvo, hodnotu auta oznamovatel vyčíslil na 350 tisíc korun. V autě si navíc nechal notebook a kameru, takže celková škoda se navýšila o další desítky tisíc. Poslední krádež vyšetřovali policisté z Bíliny, kde neznámý pachatel odcizil zaparkované vozidlo značky Kia. Hned další den auto vypátrali kolegové z Mostu, provedeným šetřením bylo zjištěno, že majitel si nechal klíče od auta pravděpodobně v zámku zavazadlového prostoru, takže neznámý zloděj využil příležitosti a za pomoci klíčů s autem odjel do sousedního okresu. Alespoň jeden majitel má své vozidlo zpátky, po dalších dvou odcizených automobilech je vyhlášeno celostátní pátrání.
 
Jeden zloděj a jeden nepoctivec
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v centru Teplic okradl ženu, která nakupovala v jednom z obchodů. Zloděj odcizil poškozené z kabelky, kterou měla zavěšenou na ruce, peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Okradená vyčíslila škodu na 1600 korun, policisté případ vyšetřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. O něco více si tentýž den „přilepšil“ neznámý nepoctivec v Duchcově, kde oznamovatelka ztratila před obchodem peněženku. V té měla nejen své doklady a platební kartu, ale také 12 tisíc korun, které zřejmě zlákaly nálezce, který si je ponechal. Nepoctivci hrozí v případě dopadení za spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 30. 1. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem