Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

TEPLICKO - Tři opilí řidiči v jednom dni; Zmizely starožitnosti; Přišel o důchod. 

Řídili opilí

     Přestože požití alkoholu před jízdou negativně ovlivňuje řidičovy reakce a stoupá tak riziko vzniku dopravních nehod, které mohou mít i fatální následky, stále se najdou nezodpovědní hazardéři, kteří usedají za volant i přesto, že se předtím napili alkoholu. Potvrzují to hned tři případy porušení zákona, které během neděle řešili policisté na Teplicku.

     Ve tři hodiny ráno zastavili policisté z oddělení hlídkové služby auto, jehož 33letý řidič vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila dechová zkouška s výsledkem 2,1 promile. Na místě přišel o řidičský průkaz a na služebně mu pak bylo sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Alkohol hrál roli také při havárii osobního auta, jehož 40letý řidič jel před čtrnáctou hodinou z Oseku do Duchcova. Při odbočování nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do náletových dřevin, policisté mu naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu, nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

     Pod vlivem alkoholu byl také 58letý muž, kterého zastavila hlídka po deváté hodině večer v centru Teplic. Nadýchal přes dvě promile a stejně jako předchozí dva muži zřejmě stane před soudem pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zmizely starožitnosti

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který se v Dubí vloupal do rodinného domu. Odnesl si starožitné hodiny, sošky a svícny, škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě dopadení až pětiletý trest odnětí svobody.

Přišel o důchod

     O téměř celý důchod přišel muž, kterého okradla neznámá žena. Podle jeho výpovědi si k němu přisedla a začala ho objímat, přitom mu z kapsy vytáhla sedm tisíc korun a z místa utekla. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachatelce, které hrozí až dva roky vězení, pátrají.

10. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem