Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Alkohol za volant nepatří!

ROKYCANY - Dvacetiletá žena usedla za volant po požití alkoholu a havarovala. Řidička i oba spolujedoucí vyvázli bez zranění. 

     Při noční službě (24.9.2020 po druhé hodině) natrefili dopravní policisté na kruhovém objezdu v Rokycanech na havarované vozidlo. Při kontrole zjistili, že ve voze se nachází tři osoby, které jsou v pořádku, bez zranění.  Na místě řidiče vozidla tovární značky Škoda Fabia ztotožnili dvacetiletou ženu z Rokycan. Ta nepředložila žádný z povinných dokladů pro řízení a provoz vozidla. S ohledem na nekoordinovanou chůzi a evidentní zápach po alkoholu vyzvali řidičku k provedení dechové zkoušky, která rázem vysvětlila počínání řidičky za volantem. Přístroj naměřil téměř 2,5 promile v dechu. S ohledem na pozitivní výsledek dechové zkoušky následovalo lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Při havárii neutrpěla řidička ani žádný ze dvou spolucestujících zranění. Způsobená hmotná škoda byla odhadnuta na částku deset tisíc korun. Mladá žena uvedla, že jela na čerpací stanici, kde si zakoupila cigarety a při zpáteční cestě s vozidlem havarovala. Policisté jednání řidičky kvalifikovali jako podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Protiprávní jednání nadále šetří dopravní policisté.
     V loňském roce zaevidovali policisté na Rokycansku celkem 342 dopravních nehod, při kterých zemřelo 5 osob a zraněno bylo 93 osob.  Z celkového počtu v 19 případech viník dopravní nehody usedl za volant pod vlivem alkoholu. Každý, kdo usedne za volat, by si měl uvědomit, že mnohdy stačí sekunda a dopravní nehoda, ke které může dojít, změní nejen Váš život, ale i jiných… Pamatujte, nejste na silnicích sami…



por. Bc. Hana Kroftová
24. září 2020

vytisknout  e-mailem