Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří!

LOUNY – Řidička pod vlivem alkoholu nabourala; Policisté odhalili řidiče, kteří se posilnili alkoholem. 

S téměř s dvěma a půl promile se projížděla Žatcem
Policista z dopravního inspektorátu Louny sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky neuvážlivé řidičce. Té je kladeno za vinu, že se v průběhu května projížděla žateckými ulicemi pod vlivem alkoholu. Její jednání viděl duchapřítomný svědek, který zalarmoval policii. Žena zřejmě díky tomu, že byla posilněna alkoholem, narazila při projíždění jedné z žateckých křižovatek do sloupu veřejného osvětlení a nárazem měla poškodit také plechové oplocení soukromého pozemku. Na místě dopravní nehody však setrvat neměla. Avšak zanechala za sebou stopy – registrační značku a světlo. Podle informací měla řidička pokračovat dál žateckými ulicemi. Její jízda skončila v silničním příkopu. Na místo přijela policejní hlídka z Žatce, která s řidičkou provedla dechovou zkoušku. Strážci zákona se určitě nestačili divit, když uviděli na přístroji, že hodnota ovlivnění se vyšplhala až na 2,46 promile. Náhodně kolem projížděl vůz rychlé záchranné služby, který ženu odvezl do nemocnice, kde bylo ošetřeno její lehké zranění. Účastníci, kteří potkali tuto nerozumnou řidičku tak mohou hovořit o štěstí. K žádnému dalšímu zranění nedošlo. Při výslechu litovala toho, že usedla za volant a své jednání si nedokázala vysvětlit. Alkohol měla popíjet na zahrádce, ze které chodí vždy pěšky. Při výslechu také uvedla, že chce způsobenou škodu uhradit. Řidička se za svůj neuvážený čin bude zpovídat před soudem. Jelikož měla pod vlivem alkoholu způsobit dopravní nehodu, může jí soud potrestat o něco přísněji, až třemi lety odnětím svobody.

Alkohol za volantem
Podbořanští policisté se setkali také s řidičem pod vlivem alkoholu. Hlídka zastavila vozidlo tovární značky Škoda a v rámci silniční kontroly provedla s 61letým řidičem dechovou zkoušku. Na displeji přístroje se ukázala hodnota až 1,41 promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění si neuvážlivý muž vyslechl od policistky podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud by ho mohl potrestat až jedním orkem odnětím svobody.

V lounských ulicích
Policisté z obvodního oddělení Louny také nezahálejí v odhalování řidičů, kteří si před řízení vozidla zřejmě nedokázali odpustit trochu alkoholu. Když kontrolovali kolem půlnoci 23letého řidiče, chtěli se přesvědčit, že muž za volant usedl, aniž by se posilnil alkoholem. Hodnota na přístroji se však vyšplhala až na 1,34 promile. I tento řidič se nevyhnul dalšího jednání s policií, tentokrát ve střízlivém stavu. Policistka mu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. I tomuto výtečníkovi hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
20. června 2018

vytisknout  e-mailem