Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Alkohol si před řízením neodpustili

Ohrožení pod vlivem návykové látky 

     Obecně ohrožujícího trestného činu se během svátečních dnů měli dopustit dva řidiči na Klatovsku. Oba měli  svým jednáním naplnit znaky skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, když ve stavu vylučujícím způsobilost usedli za volant svých strojů a vydali se na cesty.
     Prvního z řidičů odhalila po druhé hodině ráno 25. prosince klatovská městská policie, která k řešení protiprávního jednání přizvala dle věcné působnosti policisty pořádkové služby z místního obvodního oddělení. Pomocí provedené dechové zkoušky bylo u 49letého řidiče vozu značky ŠKODA odhaleno více jak 1 promile alkoholu. Řidič tak putoval z klatovské ulice Puškinova v policejním doprovodu k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve do klatovské nemocnice.
     Obdobného jednání se dopustil i 63letý řidič vozu značky PEUGEOT o den později. Jeho jednání však mělo závažnější následky, jelikož při něm došlo i k nehodě. Řidič jel 26.12.2011 ve dvě hodiny v noci ve stavu vylučujícím způsobilost  z obce Mokrosuky do obce Hory Matky Boží a při tom vyjel mimo komunikaci, kde narazil do oplocení zahrady rodinného domu. Na displeji detekčního přístroje se při šetření kolize objevila hodnota dosahující na  dvě promile. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Laboratorní zkoumání tohoto zajištěného biologického materiálu pak odhalí přesnou hladinu alkoholu jímž byl v době řízení motorista ovlivněn.

nprap. Bc. Jana Tomková
27.12.2011

vytisknout  e-mailem