Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol při řízení ne!

NÁCHODSKO - Žena měla v sobě 3 promile. 

To, že řízení pod vlivem alkoholu je nejen velmi nebezpečné, ale i zakázané a trestně postižitelné, ví snad každý. Najdou se však i tací, kteří na zákazy nedbají a klidně se opakovaně vystavují postihu, a tím i opakovaně ohrožují jiné.

Právě tak, jako 34letá žena z Policka, kterou v sobotu 12. 8. 2017 v ulicích Náchoda přistihla policejní hlídka za volantem Golfu pod vlivem alkoholu. Mladá řidička se v první hodině nového dne na výzvu policistů podrobila dechové zkoušce a příliš pozitivně pro ni nedopadla! Na displeji měřícího přístroje pochopitelně ale naopak pozitivní hodnoty byly.  První zkouška ukázala 2,97 promile, druhá, opakovaná po pěti minutách dokonce 3,01. Policisté ihned výrazně podroušené motoristce zakázali další jízdu a zabavili řidičský průkaz. Ani pro ně nebylo překvapením, když při lustraci zjistili, že to není její první překročení zákona tohoto rázu. V roce 2016 jí soud vyměřil trest veřejně prospěšných prací právě za jízdu pod vlivem alkoholu, kdy jej odpykala teprve v lednu 2017. Navráceného řidičského oprávnění si tak užila pouhých půl roku.

Policisté s ní zahájili zkrácené přípravné řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a nepoučitelná řidička si může být jistá, že tentokrát bude trest vyšší. Hrozí jí šestiměsíční až tříletý trest odnětí svobody, k tomu trest peněžitý a trest zákazu činnosti.

por. Mgr. Eva Prachařová
14. 8. 2017 v 13:15

vytisknout  e-mailem