Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol pili nejen řidiči, ale i děti

BLANENSKO: Policisté řešili o víkendu nejen alkohol za volantem. 

V noci z pátku na sobotu 25. července se policisté na Boskovicku zaměřili na dodržování zákazu konzumace alkoholických nápojů osobami, kterým ještě nebylo 18 let. Spolu s boskovickými městskými strážníky zkontrolovali policisté více než osm desítek dětí. Dvě děvčata a dva chlapci měli pozitivní dechovou zkoušku. Smutná byla skutečnost, že dívka, která měla dle odborného přístroje v krvi přes 0,6 promile, nedosáhla ještě ani věku patnácti let. Policisté v takovýchto případech informují rodiče a orgán sociálně právní ochrany dětí. Osoby, které nezletilým alkohol podaly, dostaly na místě blokovou pokutu.

Mimoto se policisté věnovali dopravní situaci. Bohužel ani zde se někteří neobešli bez alkoholu. Tři řidiči neobstáli při dechových zkouškách. Jedenašedesátiletému a sedmatřicetiletému šoférovi skončila jízda přímo v Boskovicích. Neslavným rekordmanem byl teprve devatenáctiletý mladík, kterému policisté naměřili ve Velkých Opatovicích 0,8 promile. Tyto přestupky bude řešit správní orgán tučnou pokutou a zákazem řízení.

Ani neděle se na silnicích Blanenska neobešla bez hříšníků. Za ohrožení pod vlivem návykové látky skončí u soudu šestačtyřicetiletý muž kontrolovaný v Boskovicích a o dvacet let mladší řidička, na kterou narazili strážci zákona ve Svitávce. Muž měl v krvi přes jedno promile, zatímco u ženy ukázal test na přítomnost drog požití pervitinu.

por. Mgr. Alice Musilová, 28.7.2015

--------------------------------------------------------------------------------

vytisknout  e-mailem