Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol otupí i zahřeje

DĚČÍN - A možná právě proto se ztrácí společně s potravinami ... 

Neutekl …

DĚČÍN – Pětadvacátého října letošního roku se pracovníkům ostrahy děčínského obchodního domu na Ústecké ulici vzpíral místní zákazník. Ve snaze utéct z místa činu se mu podařilo neúmyslně rozbít čtyři lahve. Tomu předcházelo nevítané chování na prodejní ploše, odkud se pokusil pokladnami pronést alkoholické nápoje v hodnotě 140,- Kč bez placení. Pracovníci ostrahy mají oči všude, a tak si na výtečníka počkali a pokusili se s ním vše v klidu vyřídit. Muž vzdoroval, a tak se vše odehrálo pod taktovkou eskorty na nejbližší policejní stanici.  Nepříjemnost v jednom z děčínských obchodních domů policisté šetří s ohledem na přestupkové jednání.

Rozbité okno

RUMBURK – Rumburští policisté čelí od šestadvacáté října letošního roku trestnímu oznámení na neznámého pachatele, který se měl během letošního měsíce října postarat o poničení vnějšího okna restaurace v objektu rumburského kulturního domu. Škoda se zatím pohybuje v řádech tří desítek tisíc českých korun. M9stní strážci zákona případ prověřují také s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Postrádá nářadí

DĚČÍN - Rekreantovi příhraničních hvozdů na severu Čech zavítal v druhé polovině letošního října na pozemek v Janově u Děčína nevítaný host. Prohlídkou napadené dřevěné kůlny vyšlo najevo, že  odtud zmizelo nářadí a visací zámek, jistící  její vchod, což v konečném důsledku vytvořilo částku přesahující tři tisíce českých korun. Případem možného přečinu krádeže a porušování domovní svobody se zabývají policisté z nejbližší policejní služebny.  

Nežádoucí nápisy

ŠLUKNOV – Místní policejní oddělení prověřuje od sedmadvacátého října letošního roku oznámení několika šluknovských institucí, které v průběhu letošního října objevily  na fasádách svých nemovitostí v Rumburské ulici nežádoucí nápisy. Samozvaný umělec či možná skupinka umělců poničila zdejší domy nejen nanesením nežádoucích nápisů a znaků. Došlo i k narušení fasád domů. Policisté nepříjemná zjištění prověřují s ohledem na přečin poškození cizí věci a současně čekají na vyjádření škod od zasažených společností.

Chybí mu věci z auta

ŠLUKNOV – Na nepříjemnosti spojené s parkováním na šluknovském náměstí  bude ještě nějakou dobu vzpomínat oznamovatel ze sousedního státu, jenž se obrátil na šluknovské policisty v sobotu devětadvacátého října letošního roku.  Krátce po půlnoci odstavil svůj vůz na místním Náměstí Míru a když se k němu ráno vrátil, auto mělo rozbité okno a ze sedadel zmizely dvě pánské bundy společně s dalšími osobními věcmi řidiče vozu. Po zhodnocení všech ztrát se částka zastavila u 32.130,- Kč. Sobotní událost prověřují policisté s ohledem na přečin krádeže a poškození cizí věci.

Nadýchal za volantem

DĚČÍN – Osobní vůz projíždějící Masarykovým náměstím v Děčíně krátce po dvaadvacáté hodině v sobotu devětadvacátého října večer zastavila hlídka strážníků městské policie. Řidič byl vyzván k předložení dokladů opravňujících ho k řízení vozidla, leč ty nepředložil. Posléze byl již hlídkou děčínských policistů vyzván k orientační dechové zkoušce, která poukázala na to, že řidič je pod vlivem alkoholu. Noční incident bude nadále místními strážci zákona šetřen s ohledem na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Žádoucí je alkohol a potraviny

DĚČÍN - Podmokelští policisté získali od majitelů zahradních chatek z kolonie Na Skluzu v Děčíně informace o možném vloupání. Z jejich zahradních příbytků se ztratily potraviny, alkohol a nářadí. Všichni zahrádkáři odhalili stopy poukazující na násilné vniknutí. Podtrženo, sečteno, policisté v tuto chvíli čelí škodám v celkové výši patnácti tisíc českých korun v jejich revíru. Na místě činu zasahoval i policejní technik. Oznámení se nesou v duchu přečinů krádeže a porušování domovní svobody.       

Smutný nález

ČESKÁ KAMENICE – Policisté s myslivci čelí od uplynulého víkendu případu možného pytláctví, ke kterému mohlo dojít v lese u České Kamenice. V místním lesním porostu byla nalezena hlava vysoké zvěře. Tělo nalezeno nebylo. Získané informace vedou policisty k několika dalším verzím, se kterými v současné chvíli pracují. Škoda může jít do tisíců českých korun.

Děčín 2. listopadu  2016 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem