Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol na silnicích Rychnovska

V síti policistů uvízl řidič auta i cyklista 

V noci ze soboty na neděli proběhla na rychnovských silnicích další dopravně bezpečnostní akce, zaměřená zejména na požití alkoholu před jízdou. Hlídky dopravní i pořádkové policie během pěti nočních hodin zkontrolovaly 136 vozidel, u jejichž řidičů zaevidovaly 3 přestupky. Dva z nich se týkaly požití návykové látky před jízdou.

Půl hodinu před půlnocí zastavila hlídka policistů Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí řidiče fiatu. Jednašedesátiletého muže z Pardubicka zastavili policisté při běžné silniční kontrole v Borohrádku. Dechová zkouška u řidiče ale prokázala nepřípustný výsledek - 2,41 promile alkoholu v dechu. Mužova jízda tak skončila předčasně spolu s podezřením z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Pod vlivem alkoholu se na rychnovské silnice vypravil i dvaadvacetiletý cyklista. Mladíka v obci Kvasiny zastavila v neděli o půl třetí ráno hlídka dopravních policistů. Cyklistu pravděpodobně nešlo přehlédnout, přestože ani on ani jeho stroj nebyl osvětlen. Jel však středem vozovky a ve finále ze šlapacího stroje upadl. Následná dechová zkouška cyklisty skončila dle předpokladů; mladík nadýchal 2,19 promile. Další jízdu na bicyklu muži zákona provinilci zakázali a celou událost zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích.

por. Mgr. Alena Kacálková
9. května 2011

vytisknout  e-mailem