Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol, drogy a mládež.

Praha venkov - VÝCHOD - Policisté kontrolovali dodržování zákazu prodeje alkoholu dětem a dále se policisté při besedách s žáky základních škol zaměřili na zvyšování právního vědomí v oblasti závislostí u dětí do 18 let. 

Bezpečnostní opatření, které tematicky navazuje na tzv. akci ADAM (alkohol, drogy a mládež) realizovanou v předchozích letech pod názvem HAD (hazard, alkohol a děti), si klade za cíl preventivně působit také v provozovnách, které jsou častým místem setkávání mládeže a souvisejícím zakázaným prodejem alkoholu. Z pátku 27. na sobotu 28. října tohoto roku provedli policisté Územního odboru Praha venkov - VÝCHOD v rámci tohoto opatření kontrolu několika podniků. Policisté se zaměrili zejména na dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu a tabakových výrobků osobám mladším 18-ti let. Během kontrol byly zjištěny 4 mladistvé osoby pod vlivem alkoholu.

V pondělí 30. října 2023 a v úterý 31. října 2023, se policejní preventiska věnovala žákům devátých a osmých ročníků Základní školy J. A. Komenského Čelákovice. Zaměřila se především na pojmy trestního a přestupkového práva vztahujícího se k problematice návykových látek, jejich užívání, podávání a prodeje. Hlavním cílem besedy bylo vysvětlit žákům trestněprávní odpovědnost v důsledku užívání návykových látek a posílit tak u dospívající mládeže právní vědomí, prohloubit diskuzi o rizicích závislosti a zvýšit u žáků motivaci ke zdravému životnímu stylu a společenské odpovědnosti.

prap. Veronika Borovičková
2. listopadu 2023

Odkazy do noveho okna

1 foto č. 1

1 foto č. 1 

Detailní náhled

2 foto č. 2

2 foto č. 2 

Detailní náhled

3 foto č. 3

3 foto č. 3 

Detailní náhled

4 foto č. 4

4 foto č. 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem