Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Alkohol a drogy za volantem (NJ)

Řidiči jsou opravdu nepoučitelní. 

I přes smutná čísla ve statistikách dopravních nehod a hrozbu propadnutí vozidla státu, jsou někteří řidiči nepoučitelní a riskují za volantem pod vlivem alkohou a drog!
O tom se během minulé noci přesvědčili policisté z Nového Jičína a Kopřivnice.

Krátce před půlnocí 3. února 2009 policisté zastavili osobní motorové vozidlo Fiat Tipo v Kuníně na silnici I/57.  Devětatřicetiletému řidiči policisté naměřili při dechové zkoušce 3,28 promile alkoholu v krvi. Provedli také opakovanou zkoušku, která opakovaně ukázala 3,14 promile alkoholu v krvi. Policsté následnou lustrací také zjistili, že muž není držitelem žádného řidičského oprávnění. Je proto podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky podle § 201/1 trestního zákona a trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění podle § 180d trestního zákona.

Přibližně dve hodiny poté byl kontrolován v Šenově 45letý muž z NOvého Jičína. Se svým vozidlem Honda Civic jel směrem na Bernartice. U něj policisté provedli zkoušku na přítomnost omamných látek přístrojem DRUGWIPE 5. Tento test byl pozitivní na přítomnost marihuany a amfetaminu. Řidič se následně dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeným s odběrem krve a moči v NsP Nový Jičín a biologický materiál bude odeslán ke zkoumání Ústavu soudního lékařství v Olomouci. I tento řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky.

Osmatřicetiletý muž z Kopřivničan řídil 4. února 2009 vozidlo Opel Astra na Štefánikově ulici v Kopřivnici. Okolo čtvrt na tři v noci jej kontrolovali policisté.
Při kontrolní dechové zkoušce policisté zjistili, že muž řídí vozidlo po předchozím požití alkoholických nápojů. NA displeji se objevila hodnota 1,9 promile alkoholu v krvi. Opakovaná zkouška pak ukázala 2,03 promile. Muž si byl vědom svého prohřešku, s naměřenými hodnotami souhlasil a proto u něj nebyl proveden odběr krve. Policisté zahájili úkony pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem