Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Aktuální pátrání po pachateli loupeže

Jihočeští policisté s novými informacemi pátrají po pachateli loupežného přepadení Raiffeisen banky v Českých Budějovicích.  

pachatel LP při vstupu do bankypachatel LP při vstupu do banky
pachatel LP při vstupu do banky IIpachatel LP při vstupu do banky II

Jihočeští kriminalisté stále pátrají po pachateli loupežného přepadení bankovní pobočky Raiffeisenbank a.s. v Českých Budějovicích ze dne 10. 11. 2009. Opětovně žádají o pomoc širokou veřejnost. Pokud kdokoliv pozná muže na snímcích, ať kontaktuje Policii ČR na lince 158.

Muž ve věku 35 – 50 let vstoupil do pobočky banky pět minut před 11:00. Je 175 cm vysoké, silné postavy. V době loupežného přepadení měl na hlavě klobouk černé barvy a na očích brýle s čirým sklem a tmavými obroučkami. Na sobě měl světlou košili a delší černou bundu na boky s mohutným límcem, modré rifle a černé polobotky. Přes levé rameno nesl textilní sportovní tašku modré barvy. Mluvil česky bez přízvuku. Objekt pachatel opustil osm minut po 11:00, kdy odcházel pravděpodobně bez pokrývky hlavy a v ruce mohl nést tašku či igelitový pytel.

Kriminalisté šetřením zjistili, že muž opustil budovu banky a odešel směrem k Piaristické ulici a dále přes Piaristické náměstí. Zde zatím jeho stopy končí. Kriminalisté nevylučují ani skutečnost, že mohl dále pokračovat připraveným vozem. Jakákoliv informace k pohybu muže či k jeho totožnosti je pro kriminalisty přínosem a může vést k dopadení pachatele.

Bankovní dům vypsal odměnu půl milionu korun za informace vedoucí k dopadení pachatele.

Mgr. Jiří Matzner  pisjc@mvcr.cz
 

23. 11. 2009

vytisknout  e-mailem